Bambus, mirakelgræsset !

Hvad er bambus?

I århundreder har bambus været brugt i mange dele af verden i en bred vifte af kulturer i deres hverdag. Bambus er en miljøvenlig, vedvarende ressource opnået fra fuldt bæredygtige og hurtigt voksende skove. Denne fantastiske grønne plante vokser overalt i Sydøstasien.

Bambus binder mere Co2 end træer og frigiver også omkring 35 procent mere ilt end sammenlignelige træer. Hvor træer skal vokse i årtier og kun kan høstes en gang, er bambusstilke klar til høst allerede efter 5 år. Høstning af de modne stilke ødelægger ikke planten. Roden forbliver i jorden, og inden for meget kort tid, frembringer netværket af rødder et nyt skud.

Den type bambus “Phylostachus pubescens”, der bruges til vores produkter, vokser op til 30 cm om dagen i sin vækstfase.

I tropiske områder er stilkene 10-12 meter høje og 10-15 cm i diameter.

Planten kommer ud af jorden med sin endelige omkreds på op til 10 cm  . Når bambussen er omkring fem år gammel, er den moden til høst. En bambusstilk når sin endelige længde i det første år.

Produktionen

Høst af bambusstilke finder sted året rundt i Asien med undtagelse om foråret, når de unge skud kommer ud. Da ikke alle stilke når den nødvendige modenhed på samme tid, bliver hele skoven aldrig fældet.

Efter høsten deles stilkene i længderetningen. den indre og ydre bark bliver fjernet så overfladen er klar og optimal til limning Derefter koges stilkene først for at dræbe insekter.

For at øge holdbarheden udføres en termisk behandling i en kedel ved hjælp af dampovertryk og varmeforsyning.

Der anvendes ingen kemikalier, og det naturligt indeholdte sukker karamelliserer og nedbrydes stort set. Desuden skaber den termiske behandling den varme farvetone, som skaber en varm og sensuel tone i træet.

Hvorfor bambus og hvorfor aMBooo bambus

Bambus som byggemateriale nyder stigende popularitet, fordi det har mange positive egenskaber. aMBooo er et forfinet produkt som distancerer sig fra almindelige bambusprodukter – især på grund af af et selektivt råvareudvalg, højere pressetryk, mindre brug af limprodukter og raffineret finish.

”Bamboo can save the world”

Når du vælger bambus, er du også med til at sikre en klimavenlig verden, da bambus binder mere CO2 sammen end træer og frigiver mere ilt.

100% bambus

Som råprodukt bruger vi udelukkende højlandsbambus, som er hård og hurtig reproducerende. grønnere bliver det ikke !

Co2 neutral

Op til 1 m vækst pr. Dag. Et kæmpe græs med økologiske topmærker.

Langtidsholdbar

Vores termiske behandling ændrer bambusfibrene og øger holdbarheden.

Simpel montering

Endenot og fer samt kantnot muliggør en nem, sikker og tidsbesparende montering

Hård og slidstærk

Næsten lige så solid som stål og så holdbar som tropisk træ

Formstabil

Ingen naturlig rotation som med træ, meget lav hævelse og svind.